Vrijetijdsbesteding

working

Jongerenwerk

Jongerenwerk

Bij het Jongerenwerk van Stichting Binding doen jongeren mee! Dit houdt in dat jongeren actief worden begeleid tot mee doen en uiteindelijk tot een zelfstandige deelnemer aan de samenleving. Ontwikkeling van talenten en sociale competenties zijn, naast het leggen van relaties en het bieden van een plek waar dit gebeurt, de belangrijkste aspecten.

Het jongerenwerk bestaat uit inloop, activiteiten, MOP en ambulant.

MOP

Het Jongerenwerk van Stichting Binding is zichtbaar aanwezig in de wijk met de Mobiele OntmoetingsPlek (MOP). Deze omgebouwde SRV-wagen heeft alles in en bij zich om je goed te vermaken en te activeren. Kom langs voor wat beweging of een praatje. Heb je een vraag of wil je meer info over iets waar je mee zit? Kom langs bij de MOP! De MOP staat op verschillende plekken in de gemeente Wijk bij Duurstede,

Ambulant

Het Jongerenwerk van Stichting Binding is elke week meerdere dagdelen aanwezig op straat en houdt op deze manier contact met jongeren die op straat zijn. Een praatje, horen waar jongeren mee bezig zijn, plannen helpen ontwikkelen zijn onderdelen van dit werk.

Hanggroepen kunnen behoorlijk wat overlast veroorzaken in de ogen van sommige buurtbewoners. De jongerenwerker gaat in gesprek met de jongeren en de buurtbewoners om te kijken of beide partijen samen kunnen leven op straat. Door de jongeren bij te staan in hun eigen omgeving is de ambulant jongerenwerker in staat om in vertrouwen gesprekken te voeren met jongeren. Door hen te motiveren zorg te dragen voor zichzelf en de omgeving om hen heen, kan hij waar nodig de juiste hulp bieden aan de jongere en verwijst hij hen eventueel door naar de juiste instanties. Op deze manier worden ook de jongeren gehoord.

Meer weten? Stel je vraag aan een van de jongerenwerkers!
Mail naar jongerenwerk@stichting-binding.nl of bel naar Gerda (jongerenwerker) 06-3426 3842

Klik hier voor meer informatie, onder andere waar en wanneer de MOP bij jou in de buurt is, of voor andere leuke activiteiten!

Hulp nodig of vragen?