Hulp aan jongeren

Jongvolwassene

Sense

Voor vragen over bijvoorbeeld seks, soa, seksueel geweld of het voorkomen van zwangerschap kan je terecht op www.sense.info of (desgewenst anoniem) naar de GGD komen. Hiervoor is er het Sense-inloopspreekuur. Waar en wanneer er spreekuren zijn, kan je vinden op www.ggdru.nl .

Jongerensite Raad voor de Kinderbescherming

De Raad voor de Kinderbescherming heeft een website voor jongeren ontworpen. Op de site kan je lezen wat de Raad is en wat de Raad doet als je met de politie in aanraking komt, als je een taakstraf krijgt, als het misgaat met de opvoeding, of als je ouders uit elkaar gaan. Verhalen illustreren het werk van de Raad en er is een trefwoordenlijst van veel voorkomende termen.

Meer informatie: www.kinderbescherming.nl
Bron: Raad voor de Kinderbescherming

Alles over jouw geld

Je zakgeld net gekregen, maar je portemonnee weer leeg. En hoeveel salaris krijg je ook alweer? Lukt het om naar de film te gaan en een cadeau voor je jarige vriendin te kopen?

Geld. Voor je het weet is het alweer op. Door af en toe alles op een rijtje te zetten, weet je wat je hebt en... waar het blijft. Daardoor kun je ook beter kiezen waar je jouw euro's aan uitgeeft.

Op www.nibudjong.nl zie je veel informatie over geldzaken en tips en trucs!

Bron: Nibudjong

Zakgeld calculator J/M

Kinderen leren omgaan met geld is net zo belangrijk als ze wegwijs maken in het verkeer. De financiële opvoeding bestaat uit het beheren van een eigen spaarrekening, uitleg van ouders en het leren omgaan met zakgeld. Zakgeld leert kinderen de waarde van geld: nu spijt van die dure zelfgekochte knikkers, is straks meer weerstand hebben tegen verleidingen als dure mobieltjes en kleding.

Klik hier voor de zakgeld calculator.

Bron: website J/M

Jongeren en huiselijk geweld

Feel the ViBe is er voor alle jongeren tussen de 12 en 25 jaar die te maken hebben met huiselijk geweld. Als je getuige bent van geweld, als je slachtoffer bent en ook als het huiselijk geweld nu is gestopt, is deze website voor jou. Je kunt hier andere jongeren ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Via de website kun je met hen chatten of met elkaar in contact komen op het forum huiselijk geweld. Daarnaast kun je bij Feel the ViBe vragen stellen aan hulpverleners. 

Klik hier voor de website!

Verslavingszorg Victas/ B open

Victas is een centrum voor verslavingszorg in de regio Utrecht, voor iedereen, voor elke vorm van verslaving.  Victas begeleidt op een manier die bij jou past. Thuis of in een van onze klinieken, online of met een paar gesprekken.  
B Open is het jeugdonderdeel (tot 24 jaar) van Victas voor alle vragen over alcohol, drugs, gamen of (online-)gokken. Ook hebben wij een infospreekuur voor vragen over opvoedondersteuning en middelengebruik.  Van ons krijg je  eerlijk antwoord op je vragen. Zonder opgeheven vingertje. B Open is er ook voor advies en behandeling.

Victas en B open richten zich naast het behandelen ook op het voorkomen van verslaving. Daarom zijn wij daarnaast ook bezig met  preventie, veldwerk en maatschappelijke integratie (activering). Victas zoekt hierin  samenwerking met ketenpartners en andere organisaties.

www.victas.nl voor volwassenen
www.b-open.nu voor jeugd t/m 24 jaar

Digitale gemeentegids

In de digitale gemeentegids staan allerlei linken naar diverse jeugdhulpverlenings instanties. 

Hulp nodig of vragen?